Andra dykställen i världen

För dykare är det inte svårt att hitta suveräna dykarplatsen runt om i världen. Under ytan döljer sig många vackra varelser, gamla vrak, grottor, tunnlar och ett rikt djurliv. Det är fantastiskt att utforska det färgsprakande undervattnets värld med det rika djurlivet som finns.

Egypten

I Egypten kan du dyka året runt. Dykarnas paradis i detta land är Safaga och Marsa Alam. De gömda skatternas värld under ytan i Safaga. En hel del spännande dykplatser finns det här med en mängd gömda skatter. I Safaga erbjuds det en stor variation av spännande dykupplevelser både genom vrak och enormt vackra korallrev med varelser i regnbågens färger. Förutom dykning är stränderna i Safaga mycket vackra.

I Marsa Alam området som ligger det södra av röda havet är ett ganska så nytt dykområde som är vilt och orört. Du hittar här de allra finaste korallreven med ett rikt djurliv av all dess art. Eftersom det är så relativt nytt dykområde är atmosfären lugn och mycket avkopplande. Platsen har hittills blivit skonad från turistmassorna, alltså ett ypperligt tillfälle att dyka i Marsa Alam.

Thailand

Thailands alla öar erbjuder några av de bästa och finaste dykplatserna du kan hitta i världen. Similan Islands som ligger utanför Phuket är helt klart ett utmärkt dykningsställe och därmed dykarnas paradis. Similan Islands erbjuder en makalöst vacker natur med täta skogar, vita stränder och turkost vatten – Thailands vackraste plats.

Koh Chang är ett annat dykställe i Thailand som du absolut ska besöka om du vill komma ifrån folkmassorna. Du hittar här Thailands största vrak – krigsfartyget HTMS Chang. Du kan även simma in i vraket och uppleva kaptenens hytt och fartygets otaliga korridorer. Prova då gärna att göra ett nattdyk för den ultimata dykupplevelsen.

USA

Florida Springs Holes i USA ger dig en något annorlunda dykupplevelse. Är du inte rädd för alligatorer har du nu ett ypperligt tillfälle att få uppleva djur och växter i kristallklart sötvatten. Livet under ytan här växer lite annorlunda jämfört med livet i saltvatten.

Saint John på Virgin Islans är ett annat ställe i USA som är perfekt för snorklare. Saint John är en nationalpark och därav är reven skyddade från förstörelse. I närheten av Saint John ligger Trunk Bay som har en snorkelstig vilket är perfekt för nybörjare. På en guidad tur kommer du att få uppleva det färgstarka vackra livet under vattenytan.

Gran Canaria

Det finns bra vrakdykningar i Las Palmas – Gran Canaria. Norr om San Augustin finner du El Cabron fullspäckat av fiskstim, rockor, barrakudor med mera. Är turen framme kan du få se en ängelhaj. Utanför Jandia Beach kommer du definitivt att få se ängelhajar. Gran Canaria har inte bara underbart vackra ständer utan har även en havsbotten fyllt av olika slags skatter – en riktig fest för sinnet. Dykning i El Cabron är något som är väldigt populärt för såväl nybörjare som återkommande dykare just för kvantiteten av det marina livet och mångfalden av havslivet. Det finns guidade turer för olika dyk – djup, vrak, natt och fotograferings dykningar som organiseras ofta.